Fabrikations oplysninger på din Rootes bil

Heritage Certifikat

Heritage Certificate
Sådan ser et Heritage Certificate ud.

Ønsker du at vide mere om fabrikations oplysninger på din Rootes bil, som f.eks. hvornår din bil blev er blevet produceret og solgt første gang?

Det kan du nu, fordi Rootes Danmark er medlem af Rootes Archive Center Trust. Hos Rootes Archive Center Trust opbevares fabriksproduktionsregistreringer, som indeholder en hel del interessante oplysninger på bilerne.

Via Rootes Danmark kan du bestille et Heritage Certifikat til kr. 495, når du er medlem af Rootes Danmark, der fra 2021 kan rekvirere oplysningerne via klubbens medlemskab af Rootes Archive Center Trust.

Heritage-certifikatet er en kopi af fabriksopbygningsoplysningerne om bilen, fra den forlod produktionslinjen. Du få Certifikatet tilsendt direkte fra Rootes Archive Center Trust, når oplysningerne er fundet og certifikatet er udarbejdet. Du skal forvente op til halvanden måneds leveringstid fra du bestiller og betaler via klubbens ”webshop”.

Hvad er der oplysninger af?

Fabriksproduktionsregistret fra 1939 og frem til slutningen af ​​1962 er ganske intakt.

Oplysninger om køretøjer bygget fra ca. 1934-38 og fra 1962 til midten af ​​1970’erne findes ved hjælp af de originale fabrikationsnotater. Dette gælder især de tidligere modeller fra Sunbeam-Talbot, Humber og Singer.

Årgange efter 1962 viser mindre detaljerede oplysninger. Er din bil efter 1962 eller senere, kan der stadig oplyses alle de grundlæggende oplysninger om bilen inklusive den nøjagtige produktionsuge. Dette gælder for alle Rootes-designet biler produceret indtil ca.1982.

De oplysninger der leveres, inkluderer chassis- og motornummer, køretøjstype, farve, byggedato eller -uge, salgsdato, afsendelsesdato og eventuelt ekstraudstyr. Der tages forbehold for manglende tilgængelige oplysninger.

Ud over certifikatet leveres også et “biloplysnings” ark, som du kan bruge til at vise på shows. Dette vil indeholde lignende oplysninger i et større format, men uden ejerens adresse eller andre private oplysninger.

Ud over certifikatet kan vi levere kopier af relevante tekniske informationsark og andet relevant materiale som en periodeannonce for den nøjagtige model (afhængig af tilgængelighed).

Der er i øjeblikket kun begrænsede oplysninger af Rootes kommercielle- og militære køretøjer, men der forsøges at give alle de oplysninger, der er til rådighed i arkivet, men der foretages også forespørgsler hos partnerorganisationerne.

Forespørgsler om ethvert køretøj er velkomne, blot man er medlem af Rootes Danmark.

Der skal sendes oplysninger.

Der skal indsendes nogle oplysninger og fotos af bilen til formand@rootes.dk, når du har bestilt certifikatet.

Der er 4 foto af bilen, der viser bilen fra alle 4 sider.

1 foto af ID-mærket/chassisnummeret, der enten står på en plade på karrosseri i motorrummet eller er direkte indgraveret i karosseriet til formand@rootes.dk

Er det en Sunbeam Tiger skal der derudover medsendes fotos af nummeret på nedenstående, hvis det er muligt:

  • Gearkassen
  • Motor
  • Aksel

Samt foto af:

  • Motorrum

    Bagagerums-/bagagerummet er tomt med dæk og batteri fjernet

Certifikatet bestilles via dette link