Chrysler indtager det britiske marked.

Chrysler blev grundlagt som Chrysler Corporation i 1925 af Walter P. Chrysler i USA. Den første bil de kom med var en Chrysler Imperial Six. I 1926 kom Chrysler med den første højrestyrede bil til det britiske marked. Det var Chrysler Imperial Six, der var kommet i en højrestyret udgave.

I begyndelsen af 1930’er opretter Chrysler også en engelsk afdeling, som får navnet Chrysler Motors Limited, der importerede Chryslers dele og Plymouths dele importeres af Dodge Brothers (England) Limited, der også monterede Dodge og DeSoto-chassis. Disse køretøjer blev produceret som højrestyret til det engelske marked. De omfattede både canadiskbyggede og USA byggede biler, hvor de canadiske dele havde mindre told som følge af at være i Commonwealth. De blev solgt under andre navne end dem i USA, for navnet skulle passe til det Engelske  marked.

I 1938 fratræder Walter P. Chrysler og dør 2 år senere.

Chrysler producere kampvogne fra 1939 til 1945 til de allierede i Europa.

 

Chryslers opkøb af andre bilmærker.

I 1958 opkøber Chrysler 15 % af Fords andel af det franske Simca og 1963 køber de Fiats andel af Simca. De køber også 35 % af spanske Barreiros. I 1964 køber Chrysler 30% af Rootes Group og overtager resten i 1967 af Rootes Group. Herefter ændre Chrysler alle sine europæiske aktiviteter til Chrysler Europe, dog med underselskaber i 1970 bliver Rootes’s formelle navn Chrysler (UK) Limited og Simca’s blev til Chrysler (Frankrig).

Hillman, Humber og Sunbeam bilerne bliver erstattet af Chrysler’s eller Simca’s forhjulstrukne biler på engelske marked fra 1970. I frankring sælges Simca bilerne under navnet Chrysler-Simca og i England kun Chrysler navnet.

Chrysler brugte Dodge-markeringen på erhvervskøretøjer produceret af både Simca og Rootes (Commer og Karrier, samt Fargo- og DeSoto-mærkerne). Dodge emblemet blev brugt på det spansk-designede (ex-Barreiros) lastbiler og busser og lokalt byggede versioner af køretøjer i USA eller lokale versioner af Simca biler.

Simca emblemet overlever ind til PSA overtager i 1979.

Chrysler indtager det britiske marked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *